Gå till vanliga versionen
Login

recensionen

Minecraft

Minecraft har lämnat betastadiet och är äntligen släppt på riktigt. Hur bra är egentligen det svenska underspelet? Vi har testat grundligt...
Vårt betyg: 9/10
Det är inte helt ovanligt att man får frågan om vad Minecraft är. Svarar man att det är ett spel, brukar nästan alltid följdfrågan bli vad för typ av spel det är. Den frågan är lite svår att svara på om jag ska vara helt ärlig. Minecraft är nämligen ett av de spel som blir vad du gör det till, du har till stor del makten att bestämma helt och hållet över din egen upplevelse. Du får välja själv om du vill spela med andra eller ensam. Huvudrollen innehas inte av den tyste och kubistiske huvudkaraktären Steve utan snarare av den massiva spelvärld som Minecraft ger spelaren. Spelet kan slumpa fram en spelvärld åt dig, eller så kan du själv skriva in en kod så skapas en spelvärld utifrån denna.

Beroende på vilket spelsätt du väljer får du två helt skilda upplevelser. Creative-läget går ut på att du får tillgång till oändliga resurser och här får du göra exakt vad du vill. Skapa, bygga, rasera eller gå runt och glo. Spelaren får möjlighet att sväva fritt runt i luften. Man kan färdas runt utan några som helst problem och man behöver inte bry sig om varken faror eller vardagliga behov. I Creative-läget har man tillgång till alla de verktyg man behöver för att kunna skapa konstruktioner av direkt Mäkiska mått. Du har säkert sett användare skapa massiva städer med konstruktioner som imponerar enormt och du kan skapa precis samma, om du bara är villig att lägga in lite tid och hårt arbete.

Det andra spelsättet är Survival och här liknar Minecraft mer ett traditionellt spel. Du ploppar in på en plats i spelvärlden, helt utan verktyg eller resurser. När du slår på något tillräckligt länge försvinner det och det bildas en kub som du kan plocka upp och sedan återplacera i spelvärlden igen om du så önskar. Det är bara att vänja sig för du kommer få hacka sönder och placera ut många kuber under dina äventyr i Minecraft. Materialen är många och du kommer snart att behöva tillverka egna verktyg för att kunna snabba på arbetet lite.Dessa verktyg måste tillverkas av råvaror som finns runt om i spelvärlden. De första enkla verktygen får man konstruera av trä och dessa duger inte till speciellt mycket om sanningen ska fram. Med dessa träverktyg får man istället hugga sig lite sten som utgör basen till lite mer kompetenta verktyg. Det man först och främst behöver är en yxa, en hacka och en spade för de olika materialen. Men man får inte drälla runt, då de första minuterna i Minecrafts Survival-läge är kritiska. Solen stannar inte uppe för evigt och när det fyrkantiga värmeklotet sänker sig ned över horisonten dyker det upp en hel del otrevliga saker. Zombies, spindlar, skelett och annat otrevligt ploppar upp från ingenstans och helt plötsligt är spelaren hett villebråd. Första natten brukar man få spendera instängd i en improviserad håla i en klippvägg.

Min första natt blev minst sagt dramatisk då jag stängde in mig själv med hjälp av en samling sandkuber i en bergssida. Helt utan verktyg fick jag stå inklämd medan zombies och annat otrevligt flockades utanför. När solen sedan steg och satte dessa monster i brand blev det säkert att ta sig från gömstället. Vilse och ensam i en gigantisk värld visste jag inte alls vad jag skulle ta mig till.

Efter en stunds planlöst sönderhackande av miljön gick det upp för mig att det inte finns någon eller något som berättar för mig vad jag ska göra och hur jag ska göra det. För att lära mig hur jag skulle tillverka verktyg fick jag bege mig ut på Youtube och finna en guide till hur man skulle göra. Att man skulle öppna karaktärsskärmen och placera träbitar i byggfönstret för att göra plankor var väl inte någon jättestor utmaning.

Att man dessutom skulle placera träplankor i alla fyra platser i byggfönstret för att bygga en arbetsbänk kom jag på av en ren slump. Med arbetsbänken fick jag tillgång till fler möjligheter att bygga mer avancerade saker. Att man var tvungen att placera vissa saker i vissa platser i detta byggfönster för att det skulle bli något över huvud taget övergick dock mitt förstånd. Saken är den att Minecraft är ett spel som inte förklarar något för spelaren. Det finns inga inbyggda hjälpsystem och spelaren är helt enkelt utlämnad till sin egen förmåga redan från början. Med tanke på att det finns massvis av saker att bygga skulle lite hjälp vara på sin plats.Medan många spel satsar på hjälpsystem som lämnar lite eller ingenting till spelarens egen fantasi eller kreativitet är såklart inte bra och jag brukar störa mig ganska ordentligt på att man ofta får allt för mycket hjälp i många spel. I Minecraft rör det sig dock om den raka motsatsen då man inte får någon hjälp, alls. När 2011 snart är slut kan jag tycka att det rör sig om en ganska konstig sak att utelämna. Jag vill inte bli hållen i handen genom hela spelet och jag vill inte bli bortskämt med alla svar på en gång, men jag vill i alla fall få lite grundläggande information när jag spelar.

Det är svårt att inte nämna grafiken i Minecraft i en recension. Medan många skulle avfärda den som dålig och blockig är det faktiskt så att det faktum att all design hänger ihop och att dessa kuber bildar massiva miljöer som imponerar. Man finner bergskammar, stränder, kullar, naturliga grottor, skogar och kullar överallt. När man står högt upp och skådar ut över spelvärlden är det faktiskt svårt att inte bli imponerad över hur läckert det ser ut.

Formerna ter sig trots sin strikta design som fullt naturliga och jag gillar detta skarpt. Precis som till exempel 3D Dot Game Heroes eller valfritt pixelbaserat spel från förr kan man kritisera grafiken för att vara gammal och tekniskt underlägsen. Personligen finner jag den full av karaktär och den tilltalar mig mycket.

Minecraft är ett spel där spelaren själv bestämmer och jag kan egentligen bara gissa och säga att jag tror att Mojang helt enkelt har valt att ge spelaren en tom målarduk och låta oss måla vår egen bild och låta oss själva ha vår egna utveckling. Makten ligger hos mig som spelare och det är inte helt vanligt bland dagens spel. Jag får göra nästan vad jag vill med världen. Vill jag jämna ett berg med marken kan jag göra det. Vill jag bygga ett stort slott eller en liten stuga är jag fri att göra detta. Om jag vill hugga ihjäl djur eller bara springa på en sandstrand är även detta möjligt. Man sätter själv upp sina egna mål i spelet och hur man vill att det ska gå till.Medan det visserligen är något positivt kände jag första gången jag spelade Minecraft att det var väldigt avskalat och intetsägande. Efter att ha plöjt igenom en handfull filmer på Youtube var jag dock mer än redo och helt plötsligt fick jag ut mycket mer av spelet. Det finns ett riktigt bra community kring just Minecraft och det är många som har skapat massor med videos där de mer än gärna hjälper andra spelare. Detta är såklart ett stort plus och hjälpen är sällan mer än en internetsökning bort. Min favorit är helt klart att spela Survival-läget men på svårighetsgraden Peaceful. Detta innebär att jag fortfarande kan dö om jag inte är försiktig, men jag slipper fiender och annat tråkigt. Jag får arbeta för mina resurser, jag kan utforska världen som slumpats fram åt mig och vill jag bygga något får jag själv se till att skaffa material till detta bygge.

Skapande och utforskande är för mig en spännande del av Minecraft och jag gillar att bege mig ned i en naturlig hålighet i marken och utforska för att se vad underjorden har att erbjuda. Här kan jag finna enorma underjordiska färdiggjorda komplex fyllda med lava, vatten, sällsynta material och annat skoj. Andra gånger börjar jag med att hugga ett hål i marken som blir djupare och djupare, tills jag hittar något som intresserar mig.

Ibland vill jag bara hugga ut ett stort område ur stenen och bygga en liten improviserad by, där ingen annan än jag själv bor. Det är en otrolig klyscha men Minecraft är ett spel som blir lika bra som spelarens fantasi och upptäckarlust. Det finns inga tvång, inga pekpinnar och ingen som stoppar mig i det jag håller på med. Vid en första anblick när man börjar spela Minecraft ser det inte ut att ha så mycket att erbjuda, men efter lite spelande märker man snart att det finns så mycket innehåll att man nästan baxnar.

Survival-läget innehåller ju numera även ett tvättäkta slut där man ställs mot en stor drake man behöver bekämpa. Personligen finner jag inget jättestort intresse i det utan istället jobbar jag på mitt och gör det jag har lust med. Onlinedelen är den samma som offlinedelen, med skillnaden att man gör allt tillsammans med en eller flera andra spelare. Dock finns det ingen server-browser eller liknande, utan du måste mata in ett specifikt IP-nummer för att kunna ansluta.

Vill man skapa en egen server får man ladda ned den officiella servermjukvaran och göra sina inställningar själv, bäst man vill. Personligen fann jag detta lite bökigt och struligt och fick det inte riktigt att fungera. Att det beror på mitt begränsade intellekt är inte något jag utesluter, men jag kom aldrig längre än till en värld där jag inte kunde hugga sönder något. Då tröttnade jag och hoppade in på en läsares server istället.Här var det desto roligare och vi byggde så vi baxnade innan vi testade på att slåss mot slutbossen i Creative-läget. Det var väl ingen jättehöjdare direkt utan det borde istället åtnjutas i Survival-läget. Jag kan känna att just onlinedelen borde vara lite enklare och att det skulle vara simplare än det är att använda sin offlinevärld online istället. Nu är jag petig, det ska erkännas men användargränssnittet lämnar lite att önska vid vissa tillfällen. Medan Minecraft är ett av de bästa spelen jag någonsin har spelat, skulle jag aldrig påstå att det är ett felfritt spel. Även solen har sina fläckar brukar det ju heta. Trots att Minecraft ger mer än nästan något annat spel på marknaden idag, är det ändå inte så smidigt som jag skulle vilja ha det.

Jag frustreras stundtals av att jag inte får någon hjälp med hur jag ska spela Minecraft och när jag började kändes det som lite övermäktigt alltihop. Men med tiden kom jag in i det och har roligare än jag har med många andra spel på marknaden. Det är absolut inte felfritt, men samtidigt är det ett spel som mer eller mindre aldrig gör något för att hindra spelaren. Istället är det den exakta motsatsen som gäller, det ger mig makten att bestämma över nästan allt, det ska Mojang ha en stor eloge för.

I en tid då fler och fler spelföretag begränsar vad spelaren kan göra, gör Mojang den exakta motsatsen. Vi slipper förenklad spelmekanik, förutbestämda sekvenser och förutsägbara händelser med ett spel som är nästan uteslutande fritt och öppet. I slutänden skulle jag vilja likna Minecraft vid min absoluta favoritserie på TV, Seinfeld. Det är ett spel om ingenting. Men mitt i detta ingenting är allt möjligt. Det älskar jag.
Bilder
Kommentarer

Kommentarer

Skrivet av: Epix
2013-02-03 09:41:40

Detta är det bästa spelet EVER. Man tröttnar aldrig för det finns alltid något nytt att testa.

Skrivet av: Sideways
2012-11-12 19:18:12

Citerar MILAN:
Snälla kan någon tala om vad som är så bra med detta spel? jag blir deprimerad när jag bara ser bilderna..


Kreativitet och äventyr. Därför säljer Minecraft så bra!

Skrivet av: MILAN
2012-07-21 14:33:21

Snälla kan någon tala om vad som är så bra med detta spel? jag blir deprimerad när jag bara ser bilderna..

Skrivet av: left4lover
2012-05-13 14:27:49

jag gillar inte minecraft:(

Skrivet av: AjaxWarrior
2012-05-08 20:26:04

Adventure-uppdateringen tillförde ju lite "spel" till vad som jag annars räknar som ett kreativt verktyg som man kan ha jävligt kul med!

Skrivet av: hanyg
2012-04-17 16:49:19

Det bästa spelet om man gillar att vara kreativ, det finns inga gränser :)

Tillagt 2012-04-17 16:53:
Och sluta gnata om grafikbetyget, dels ingår ju design och massor av andra faktorer, och sedan så kan man inte jämföra det med crysis eller skyrim eftersom det är designat för att se retro ut och rent designmässigt tycker jag att det ser fantastiskt ut. ;-)

Skrivet av: beardyboy5
2011-12-30 11:39:16

spelet går knappt att ge betyg det är ett spel som oavset om man gillar eller inte kommer känna igen. ps folk som inte gillar spelet är inte ricktiga gamers[-X

Skrivet av: internethandlare
2011-12-22 00:41:56

Helt otroligt kul, har spelat massor sen 2 år tillbaka.:D

Skrivet av: utoxt
2011-12-06 20:48:51

Intressant att det är så populärt att bygga med digitala klossar. Provade också men förstod inte alls vitsen med det. Om man vill göra något konstverk vore det väl mer givande att bygga i real life tycker man. Men det är kanske är tillräckligt givande att visa upp sina verk på webben vad vet jag?

Skrivet av: TB the gr8 n3rd
2011-12-05 13:43:16

Citerar Slabbath:
Begränsade förutsättningar tvingar dig ofta att vara mer kreativ.

Det är ju grejen med de moderna bitarna också...

Det är lättare att bygga vad som helst av identitetslösa bitar då fantasin gör det mesta jobbet. Du kan göra fan du vill och kalla det för vad fan du vill.

Med moderna LEGObitar så kan du skapa saker som faktiskt påminner om det du försöker göra, utan att behöva göra 1:1 i skala.
Det är också svårare att göra de specialanpassade bitarna till andra saker än de klossar man körde med för 30 år sedan.

Det är en kreativ utmaning att bygga om en ambulans till något annat just för att bitarna är rätt formade redan, men lyckas man så blir resultatet bättre än med klossar.

Skrivet av: nano42
2011-12-04 10:42:44

Jag älskar din Recension. Många som jag känner fattar inte det du fattar med Minecraft. Du fick med allt som rör Minecraft.8)8):D:D:mrgreen::mrgreen:

Skrivet av: knutte
2011-12-03 22:14:37

Har faktiskt ganska svårt att se hur grafik/design kan få 8/10 då det uppenbarligen inte är grafiken dom syftar på utan snarare designen, vilken i sig inte är något imponerande på något sätt. När man tänker efter är ju designen i Minecraft rent av urdålig och gör sig värd en 5a. Max.

Nej, har ytterst svårt att förstå vad det är som gör det värt en 8/10 i Grafik.

Skrivet av: Gamesrule
2011-12-03 12:00:40

via mobil Efter att ha läst kommentarerna on grafiken undrar jag hur många 11-12-åringar det finns här egentligen. Minecraft är snyggt. 8 är ett bra betyg på grafik/design.

Skrivet av: Osco
2011-12-02 15:19:43

8/10 i grafik!?!? för fasen inte ens i närheten. man får ju jämnföra med de ledande spelans grafik och sen göra en bedömning därefter, inte jämnföra med ett spel från nittiotalet!!

Under grafik går också design in. #-o

Skrivet av: ludde94
2011-12-02 13:54:27

8/10 i grafik!?!? för fasen inte ens i närheten. man får ju jämnföra med de ledande spelans grafik och sen göra en bedömning därefter, inte jämnföra med ett spel från nittiotalet!!

Skrivet av: Jack of all trades
2011-12-01 03:32:51

"Min personliga favorit är dock en kille som byggt en fungerande processor i Minecraft. Helt otroligt! http://www.youtube.com/watch?v=7sNge0Ywz-M&feature=channel_
video_title"

Min med, blev grymt imponerad när jag såg den för ett tag sedan=).

Skrivet av: Slabbath
2011-12-01 00:39:56

Citerar TB the gr8 n3rd:
Det är den gamla generationen som endast kan bygga med enkla klossar som vill ha det lätt. Sätta ihop 5 bitar o kalla det en bil var lätt då för det gick inte att göra bättre, nowdays så går det att göra väldigt fina saker bara man har tålamod och skills.


Du missar min poäng. Har aldrig påstått att det handlar om sätta ihop fem bitar och kalla det bil, utan att se möjligheterna i de begränsade förutsättningarna. När bitarna inte var specialformade för att bli allsköns möjliga rymdskeppsvingslasrar och skit så fick kidsen använda sin FANTASI för att kunna bygga de där coola sakerna man ville. Ville jag ha en X-wing i Lego köpte jag inte en färdig sats och följde instruktionerna till punkt och pricka: jag använde mina "enkla" klossar och byggde en. Som jag sen kunde förvandla till en Y-wing. Eller något helt annat, om jag ville det.

Precis som i Minecraft, där allting basically handlar om klossar. Fyrkanter. Det är det du har att arbeta med, och de kan du kombinera på helt fantastiska sätt och bygga vansinnigt fantasirika och otroliga saker av en sådan enkel beståndsdel. Se den här länken för exempel på vad folk skapat, däribland Notre Dame och tyska riksdagsbyggnaden: http://www.geekosystem.com/21-amazing-minecraft-creations/. Min personliga favorit är dock en kille som byggt en fungerande processor i Minecraft. Helt otroligt! http://www.youtube.com/watch?v=7sNge0Ywz-M&feature=channel_
video_title


Begränsade förutsättningar tvingar dig ofta att vara mer kreativ. Ungefär som spelbranschen innan övergången från pixlar till polygoner: snarare än olikfärgade kvadrater såg utvecklarna framför sig grottor, svärd, robotar, flygplan eller mustachprydda rörmokare. Minecraft-kreationerna jag länkat till ovan är egentligen bara en naturlig förlängning av samma tänk.

Så visst. Du kanske ser en "enkel" kloss framför dig när du tänker på gamla legobitar. Jag ser den första byggstenen till ett helt universum.

Skrivet av: slydotcom
2011-11-30 23:54:31

Kul att Wii folket klagar på grafiken.. xD Om man kollade enbart efter polygoner och högupplösta texturer skulle bara pc spel få betyg 8-10 och xbox och ps3 5-8 medans wii skulle ligga på 1-5... men det finns en sak som heter design också pojkar...

Skrivet av: Avolion
2011-11-30 20:13:56

Gillar hur Minecraft känns retro bara man lägger ögonkast på det.

Skrivet av: Cakeguy
2011-11-30 19:55:31

Minecraft är inte fult, det är stilrent och retro.

Skrivet av: Jack of all trades
2011-11-30 19:37:49

"Jack of all trades:
Aldrig hört talas om förhandsbokning förut? ;)
Man kan betala för många produkter som inte är färdiga ännu. Sedan ifall man får en testversion av produkten medan man väntar på slutversionen, ja det är väl en annan sak."

När du förhandsbokar ett spel så betalar du oftast inte innan spelet släppts (såvida jag inte missat något, de gånger jag förhandsbokat ett spel så har det funkat så här fast jag gör ju detta via butik kanske funkar annorlunda om man köper det digitalt), med Minecraft betalade man pengar för att hjälpa till med utvecklingen (lite som det funkar med Shareware) det är alltså inte riktigt samma sak. Det speciella med just Minecraft är väl att det gått från att vara helt okänt till att vara ett spel som nog de flesta känner till. Själv fick jag reda på detta spel för ungefär ett och halvt år sedan, sedan dess har jag följt utvecklingen av det och läst om alla uppdateringar som kommit till det.

Skrivet av: NintendorRemote
2011-11-30 17:53:50

Jag står kvar vid min åskt om att minecraft är ett undantag som borde recenserats för ett år sedan men jag erkänner att jag överdrev men det gjorde de andra också som kallade mig troll som inte tycker det finns på världskartan att någon annan har en åsikt.

Jag blev sur på att ni kallade mig troll men jag förstod vissa, jag ska tänka nästa gång jag kommenterar en rec, men att detta var en så stor sak förvånar mig, Minecraft var kanske inte officiellt men det var ingen vanlig Beta som stängde ner efter en vecka utan har varit uppe i 1,5 år.

Det är min åsikt. Jag respekterar från och med nu er. :)

Tillagt 2011-11-30 17:54:
Och er som tycker det är dålig grafik fattar väl ändå att det är meningen att det ska se ut så, en 8:a i grafikbetyg är okej tycker jag. :)

Tillagt 2011-11-30 17:56:
Dagon:

1: Minecraft har varit ute i 1,5 år jag har inte sätt några buggar eller sådant.

Skrivet av: gayman1337
2011-11-30 17:07:17

nice med samma grafikbetyg som skyrim :-k

Skrivet av: Frantz3n
2011-11-30 16:38:17

Grafik 8? Vad är det som händer?

Skrivet av: AG Jati
2011-11-30 15:56:55

Föredrar helst runda former.

Skrivet av: Geomusic
2011-11-30 12:38:09

Kan inte uttala mig om konceptet tilltalar mig eller inte? Däremot så kommer jag aldrig att uppskatta den grafiska stilen vilket gör att jag avstår från detta spel!

Skrivet av: viktorgamer89
2011-11-30 11:21:31

Ser gammalt ut!:shock:

Skrivet av: Gamer 94
2011-11-30 11:06:20

Är ingen grafiknörd, men lägg av! Visst snygg ljussättning, men så jävla fult!
Faktiskt så pass att jag avstår! Karaktärerna kunde väl åtminståne fått sett lite verkliga ut..


Bra, Minecraft-communityt behöver inte dig.

Skrivet av: karimAA
2011-11-30 09:40:20

ljud 5 det har ju förbättrats mkt mer än de tidigare version men, stämmer också med 5 är rätt billigt ljud = en kväll med en synth

Skrivet av: dukedoom72
2011-11-30 01:28:30

Är ingen grafiknörd, men lägg av! Visst snygg ljussättning, men så jävla fult!
Faktiskt så pass att jag avstår! Karaktärerna kunde väl åtminståne fått sett lite verkliga ut..:sick:

Skrivet av: Dagon
2011-11-30 01:13:53

Jack of all trades:
Aldrig hört talas om förhandsbokning förut? ;)
Man kan betala för många produkter som inte är färdiga ännu. Sedan ifall man får en testversion av produkten medan man väntar på slutversionen, ja det är väl en annan sak.

Skrivet av: Captian Price
2011-11-30 00:53:20

Tyckte betan var så dålig att det gjorde ont. :|

Skrivet av: TB the gr8 n3rd
2011-11-29 23:37:24

Citerar Slabbath:
Men ja, klart att CoD-generationen inte har vett att uppskatta något som faktiskt kräver något av dem och inte bara serverar allt på löpande band. Ungefär som LEGO-satser idag som är så specialiserade att det bara går att bygga en enda sak av dem.

Det är snarare så att det krävs mer tänkade idag för att få till något med de väldigt specialanpassade bitarna, men på samma gång blir resultatet bättre.

Det är den gamla generationen som endast kan bygga med enkla klossar som vill ha det lätt. Sätta ihop 5 bitar o kalla det en bil var lätt då för det gick inte att göra bättre, nowdays så går det att göra väldigt fina saker bara man har tålamod och skills.

Skrivet av: Jack of all trades
2011-11-29 22:13:18

Citerar NintendorRemote:
Jack: Ja men Minecraft e lite speciellt


Jag vet att Minecraft är lite annorlunda mot andra spel iom att man betalar för en produkt (eller ja, gjorde då spelet nu är släppt) som inte är klar. Men det är också den enda egentliga skillnaden mot andra spel, en beta är en beta. RO 2 var inte heller klart när det släpptes, men det var inte längre en beta, var ska man dra gränsen för när man ska recensera ett spel?

Skrivet av: Tano48
2011-11-29 21:45:24

Håller helt med! De ända minusen är att det är för svårt att göra servers och att man borde få nån hjälp, plus att musiken borde vara mycket bättre. Men ljudeffekterna äger.

Jonten_: Jag håller med dig om att han glömde de sakerna, men om man ska han en "Fet" recension på Minecraft måste den bli typ 5 A4:an, så stort spel är det, med så mycket innehåll.. skulle också gett det 9/10.

Skrivet av: Jonten_
2011-11-29 20:43:56

Lite väl tunn recension. Inget om den mekaniska delen, redstone, musik, mods eller texture packs. Bra recension annars.:)

Skrivet av: Dagon
2011-11-29 20:39:40

NintendorRemote:
Förklara hur. Minecraft är, precis som The Old Republic t.ex. ett vanligt spel. Som haft/har sin beta period (även ifall Minecraft har varit väldigt generöst och låtit hos följa nästan hela utvecklingen).
Betorna innehåller av uppenbara anledningar en hel del buggar och knappast allt material man kommer kunna förvänta sig av slutversionen.
Så, på vilket sätt är Minecraft annorlunda?

Skrivet av: NintendorRemote
2011-11-29 20:33:33

Dagon. Minecraft är annorlunda.

Skrivet av: HugoNikanor
2011-11-29 20:31:18

sweet, har väntat på den här recensionen sen den 18 november (minecrafts realese)

Skrivet av: Dj-dark99
2011-11-29 20:22:34

älskar det här spelet:)

Skrivet av: Nallekalle
2011-11-29 20:03:21

med mods och en bra server är det sjukt underhållande...

Skrivet av: stålfabbe24
2011-11-29 19:22:36

3DS VERSION
NU

Skrivet av: Cakeguy
2011-11-29 19:21:53

Genre: MMO

:lol:

Skrivet av: Spajdah
2011-11-29 19:15:02

Terraria ftw :)

Skrivet av: filipjulin
2011-11-29 19:14:12

Minercraft :lol:

Bra och underhållande läsning, tackar så mycket herr Karlsson.

Skrivet av: Slabbath
2011-11-29 18:44:14

Tycker Minecraft närmast kan liknas vid en 2010-talsvariant av LEGO. Minns att jag som barn hade fruktansvärt roligt med att skapa mina egna små världar med de färgglada plastklossarna. Minecraft stimulerar min kreativitet på samma sätt, tvingar mig att se möjligheterna i mina klossars begränsade form och storlek och klura på hur jag kan kombinera dem på bästa sätt.

Men ja, klart att CoD-generationen inte har vett att uppskatta något som faktiskt kräver något av dem och inte bara serverar allt på löpande band. Ungefär som LEGO-satser idag som är så specialiserade att det bara går att bygga en enda sak av dem.

Länge leve klossen!

Skrivet av: sweedensniiperr
2011-11-29 18:33:39

lol 9/10

Skrivet av: mongwai
2011-11-29 18:04:47

Skrivet av: bjooo
2011-11-29 17:35

via mobil Mongwai, jag vill inte leka språk och grammatikpolis men dåligaste hetter det väl inte?

Jo jag tror det heter det "dåligaste" om man syftar på hela spelet :) annars brukar man säga sämsta..men sämsta är nog det lämpligaste att använda.

Skrivet av: Dagon
2011-11-29 17:59:32

icecrawler:
Idd. Minecraft håller tusen gånger längre och är betydligt vackrare än Zelda.

Skrivet av: icecrawler
2011-11-29 17:57:54

Minecraft får samma betyg som Zelda SS...Avgå hela redaktionen!

Skrivet av: erikire97
2011-11-29 17:52:53

Bara jag som upptäckte att det stod "Minercraft" på bilden på förstasidan? :-k

Skrivet av: supersmash
2011-11-29 17:47:03

Nu ryker du ur vänlistan

HAHAHAHAHAHAHA:lol::lol::lol::lol::lol: Skrattade så jävla mycket när du sa så!!! LOL!!! Jag bryr mig inte för att 1. Du är troll 2. första veckan här så var du en Nintendo fanboy och efter så slutade du gilla The big N...

Skrivet av: Dagon
2011-11-29 17:46:56

Citerar NintendorRemote:
Ogge: Struntprat det vet jag men det gick väl att betygsätta i alpha eller beta jag har haft det länge, du har dåliga argument så enkelt är det.


Antar att du tycker de borde betygsatt BF3 i slutet av sommaren när Betan kom också. Samt redan skrivit klart och publicerat en Old Republic recension.
Sense make none.

Citerar ChrillZor:
ö.v.e.r.s.k.a.t.t.a.t


Överraskande Välgjort Episkt Roligt Spel Kommer Att Titta Till Alfons Trollskog?

Sämst jag vet. Men efter 20 min funderande orka jag inte försöka komma på något som makea sense. :I

Skrivet av: Lundapojken
2011-11-29 17:46:01

Plus: Stor frihet.
Minus: Saknar vägledning.

Hm?

Skrivet av: bjooo
2011-11-29 17:35:11

via mobil Mongwai, jag vill inte leka språk och grammatikpolis men dåligaste hetter det väl inte? :)

Skrivet av: NintendorRemote
2011-11-29 17:34:49

Jack: Ja men Minecraft e lite speciellt

Ogge: Kanske¨
ga´mefreak: Stick¨
supersmash: Nu ryker du ur vänlistan
tb: Svikare
matte: du med

Ni är dumma troll, stick.

Skrivet av: Jack of all trades
2011-11-29 17:32:28

"Jag är inget troll det är ni som inte respekterar läsarnas åsikter."

Fakta är fakta, sedan kan man tycka vad man vill om det men Minecraft släpptes inte för ett år sedan det släpptes för en vecka sedan. Beta är inte ett färdigt spel, finns en hel del siter på nätet som vägrar recensera annat än den färdiga produkten.

Skrivet av: -Ogge-
2011-11-29 17:14:02

NintendorRemote, det är aldrig fel att dela åsikt.

Skrivet av: mongwai
2011-11-29 17:07:25

Kan bara instämma med att Ljudet är det dåligaste med Minecraft, eller rättare sagt så finns det inte så mycket ljud i spelet.
Men minecraft är grymt !!

wtf såg nyss Mine Little Pony Mod [working with the release version of Minecraft 1.0.0!]: med bluexephos :?

Skrivet av: Sfunk
2011-11-29 16:42:00

Tycker grafiken är helt klart en av dem bästa sakerna med spelet! Helt sjukt snyggt, och passar verkligen världen.

Skrivet av: Vamknosen
2011-11-29 16:42:00

ja tycker att minecraftwiki.net e bra om man tex inte vet hur man ska crafta olika saker =)

Skrivet av: Spongeduck
2011-11-29 16:41:28

Sen är det ju så att det finns sjukt välarbetade och roliga mods som man kan installera, vilket bara gör spelupplevelsen ännu roligare och djupare.

Jag ser ingen riktigt motivering till varför spelet bara har 5 i ljud. ( Kankse jag missade den i texten ) Personligen tycker jag att spelets fantastiska soundtrack är en av ingredienserna till varför detta spel regerar!

Skrivet av: Game Fr33ak
2011-11-29 16:41:23

NintendoRemote: http://i.qkme.me/eb6.jpg

Skrivet av: Osco
2011-11-29 16:39:16

Mitt favorit-spel! :)

Skrivet av: Baxter
2011-11-29 16:33:57

Helt okej lir, spelade ett tag i våras men kunde inte riktigt fastna för det, men jag förstår att andra gör det.

Skrivet av: FlorianSwe
2011-11-29 16:28:00

Bra recension! :)

Skrivet av: Sonicman
2011-11-29 16:14:54

Haha, vad roligt att Minecraft fick ett så bra betyg! :D

Ganska mysigt spel, konceptet är ju riktigt smart!

Skrivet av: supersmash
2011-11-29 16:13:01

Visste inte att Nintedoremote var en troll...

Skrivet av: matte_90
2011-11-29 16:04:55

@NintendorRemote
Du trollar ju just nu?
Varför skulle man betygsätta en alpha/beta?

Skrivet av: TB the gr8 n3rd
2011-11-29 15:55:16

NintendorRemote: Man betygsätter spel när de är färdiga. Its that simple.

Att säga emot redaktionen gör en inte till troll, men att dissa fakta och mala på med struntprat gör en till troll.

Det är ingens åsikt att spelet släpptes förra veckan, det är fakta.

Slutsats: Du är troll.

Skrivet av: hanyg
2011-11-29 15:45:55

Jag gillar att battlefield 3 också fick 8 i grafikbetyg. Dock förstår jag att det handlar om olika saker, men fortfarande :-k

Skrivet av: NintendorRemote
2011-11-29 15:41:16

Jag är inget troll det är ni som inte respekterar läsarnas åsikter.

Ogge, vi lägger ner detta nu men sluta vara så löjlig och håll med Petter, herregud skaffa en egen åsikt.

Skrivet av: GormlessTosser
2011-11-29 15:09:13

Grafiken känns retro ;-)
Näe, tyvärr fastnade jag inte riktigt för Minecraft.

Skrivet av: -Ogge-
2011-11-29 14:51:50

NintendorRemote, Så du menar att allt som finns i spelet idag fanns även med för ett år sedan? Du måste nog trolla med oss som Petter tidigare skrev.

Skrivet av: Alex09
2011-11-29 14:50:06

Rättvist och trevligt betyg :)

Skrivet av: tHE_jOKE
2011-11-29 14:30:18

Haters gone hate

Skrivet av: Petter
2011-11-29 14:05:06

"Dina argument är inte alltid de bästa du tror du dissar alla"

Trolla mindre.

Skrivet av: Jack of all trades
2011-11-29 13:54:17

Citerar NintendorRemote:
Petter: Dina argument är inte alltid de bästa du tror du dissar alla, spelet gick att betygsätta för 1 år sedan.


Mig veterligen betygsätter inte GR några betor, varför ska Minecraft vara annorlunda?

Skrivet av: Costae Cavea
2011-11-29 13:00:11

Kul att nintendopojken tycker att GR ska börja ge betyg åt betor. Jag tycker att det är bra att recensionen kommer först när spelet släpps.

Skrivet av: internethandlare
2011-11-29 12:56:42

Fantastisk recension och fantastiskt spel!:D

Tillagt 2011-11-29 12:58:
NintendorRemote Dom kunde gjort ett beta test, men recensionen kommer precis när den ska, NU!

Skrivet av: Henrikwilliam
2011-11-29 12:55:20

Jättebra recension! :D

Jag har många fina minnen från Minecraft och håller helt med betyget! Spelet påminner mig om en skön blandning mellan Zelda och Lego!
Men en 5:a i ljud?! Minecrafts musik är ju fantastisk!

Det finns inget överskattat med detta spelet, bara ren spelglädje! :)

Skrivet av: NintendorRemote
2011-11-29 12:33:44

Ogge: Struntprat det vet jag men det gick väl att betygsätta i alpha eller beta jag har haft det länge, du har dåliga argument så enkelt är det.

;-)

Tillagt 2011-11-29 12:36:
Petter: Dina argument är inte alltid de bästa du tror du dissar alla, spelet gick att betygsätta för 1 år sedan. :P

Skrivet av: Petter
2011-11-29 12:32:55

"Lite väl sent att recensera nu"

Nä, spelet släpptes förra veckan så... :)

Skrivet av: Gordon Ramsay
2011-11-29 12:32:33

Grafik? Mohahha
I 1980-tal så gärna 10/10 x)

Skrivet av: Kratos922
2011-11-29 12:25:18

Grafik innebär inte bara hur bra tekniken är.
Dagens "gamers" är allt bra bortskämda...

Skrivet av: Holiace
2011-11-29 12:07:56

Grafik är clearly en 3a, men det är en STIL, så det spelar ingen roll.

Skrivet av: a-rooney
2011-11-29 12:01:34

Grafik: 8
Driver ni eller!!!!

Battlefield 3 fick en åtta men Minecraft... =;

Skrivet av: The LOL object
2011-11-29 12:00:05

Inte 10/10? Besviken! :x

Skrivet av: Niix24
2011-11-29 11:47:22

Grymt spel <3

Skrivet av: Costae Cavea
2011-11-29 11:15:34

Underskattat spel, trots allt ;)

Skön recension där jag kan hålla med om mycket. Särskilt lätt är det verkligen inte för en ny spelare av spelet så wikiguiden som finns kommer väl till användning.

Undrar och hoppas att konsolversionen också blir bra.

Skrivet av: -Ogge-
2011-11-29 11:04:52

NintendorRemote, spelet hat varit i alpha/beta stadie ett tag ett bra tag. Det märks tydligt att du inte alls hae haft ögonen öppna...

Skrivet av: NintendorRemote
2011-11-29 11:00:46

Lite väl sent att recensera nu. #-o

Det fan ju tillgänligt för typ 1 år sedan. Även om det inte var full version, och saknar vägledning det är ju det som e meningen att man gör saker sjlv.

Skrivet av: TB the gr8 n3rd
2011-11-29 10:55:32

Vi e fortfarande begränsade av max-höjd tills man installerar en mod dock :V

lamaleppen, sigmons, swemarzipan: design

Dis is förresten Best game 2011, även fast man redan har spelat det i 2 år :V

Tillagt 2011-11-29 10:58:
Att sätta upp en server e dock bara:
Dra in i routern och routa port 56955 (har ja för mig) till din server-dator.
Tanka server.jar, dubbelklicka på sagda fil. Den skapar en del configfiler och annat.
Om man vill kan man sen dra in i configfilen o ändra lite saker eller så skiter man i det o kör dirrekt.

Way mer simpelt än andra dedikerade spelservrar.

Skrivet av: sigmons
2011-11-29 10:55:27

8 i grafik? seriöst...

Skrivet av: lamaleppen
2011-11-29 10:44:21

Tyckte det stod att det fick 8:a i grafik?!
Men jag måste ha sett fel för så kan det ju inte vara :)

Skrivet av: BrankoP85
2011-11-29 10:39:13

En väl lite för högt betyg för min smak..Jag menar, en virtuell Lego värld är inget för mig...

nåja, vi kan ju inte tycka alla likadant;-)

Tack för recensionen Jesper:clap:

Skrivet av: crazy in wii
2011-11-29 09:33:08

Det är förvånande att så få vet vad ordet stilisering betyder.

Skrivet av: slydotcom
2011-11-29 09:19:31

För er som undrar på grafik betyget så finns det ju Wii spel som får 8 och uppåt alltså borde detta få det också. Det försöker ju mer på designen är ren grafik..^^

Skrivet av: Starorific
2011-11-29 08:27:32

Det här är... *facepalm*

Skrivet av: Sansiz
2011-11-29 08:00:09

äntligen en recension av detta pwniga spelet

Skrivet av: Antontheman
2011-11-29 07:50:28

Som ChrillZor sa.

Skrivet av: märta
2011-11-29 07:35:43

Tänker själv på att börja spela Minecraft igen.:)

Skrivet av: swemarzipan
2011-11-29 07:20:40

8 i betyg på grafik :lol:
fast jag tror jag fattar

Skrivet av: draco96
2011-11-29 07:08:18

Jag är fortfarande stolt fördt på gr att skriva en recension (fast den suger)

Skrivet av: demetri13
2011-11-29 06:54:23

Chrillzor jag häller med:D

Skrivet av: crazy in wii
2011-11-29 06:24:13

Mest beroendeframkallande spelet man kan hitta för 200 kronor säger jag. :D

Skrivet av: ChrillZor
2011-11-29 03:19:28

ö.v.e.r.s.k.a.t.t.a.t

Skrivet av: Viktatorn
2011-11-29 01:30:54

Väldigt, väldigt bra recension. En av de bästa jag läst. bra!

Skrivet av: spökskrivaren
2011-11-29 00:22:06

Nu är det ju inte så att vägledning skulle vara det samma som om det vore linjärt. Det är nog snarare så att det är lite svårt att sätta sig in i för den färske. Har man inga mates som kan hjälpa en på traven, så får man ju luska ut allt själv.

Skrivet av: Mygga
2011-11-29 00:12:03

Bra recension! :clap:

Skrivet av: Simplified
2011-11-29 00:07:36

10/10 av mig lätt.

Skrivet av: Vetebullen
2011-11-28 23:50:18

Ovanligt babblig recension, mycket repetitioner av sådant som redan sagts både en och två gånger tidigare i recensionen.

Skrivet av: drdre
2011-11-28 23:39:50

''Saknar vägledning''. Hur menar ni? Att det inte finns några riktiga instruktioner eller att spelet är för fritt?

Skrivet av: roy64
2011-11-28 23:21:59

Hållbarhet: ERROR


Så e det för mig...
hehe :)

Skrivet av: Gamer 94
2011-11-28 23:21:49

Tycker att det är en del av charmen att du måste prova lite innan du vet hur du ska göra allt som finns i spelet. Har spelat sedan i juli någon gång men vet fortfarande inte alla "recept".
Skitbra recension förövrigt. :clap:

Skrivet av: original
2011-11-28 23:11:38

:clap:

Skrivet av: Shabedooba123
2011-11-28 23:04:24

Kört det sen alpha :3

Skrivet av: kakkashi
2011-11-28 23:01:34

"saknar vägledning"

Det är ju det som gör Minecraft så bra.

Skrivet av: Colabaronen
2011-11-28 22:58:48

Trodde det stod 15 på spelbarhet. :(

recensioner »

(01/01) Ultratron (1)
(01/01) Code Name: Steam (1)
(01/01) The Witcher 3: Wild Hunt (223)
(01/01) Tower of Guns (0)
(01/01) The Evil Within: The Consequence (0)
(01/01) Project Cars (146)
(01/01) I Am Bread (8)
(01/01) Halo: Spartan Strike (5)
(01/01) Assassin's Creed Chronicles: China (23)
(01/01) Kirby and the Rainbow Paintbrush (5)
(01/01) Mortal Kombat X (33)